Boş araziler, köprü kenarları, tarlalar, bahçeler, hava alanları, askeri alanlar ve bunlara benzer birçok yerde, boru direkli tel örgü çeşitleri kullanılmaktadır. Etrafı kapalı olmayan alanlar, daha çok işgale uğrar. Hayvanların vereceği zarardan, tel çit sayesinde kurtulabilirsiniz. Özellikle kırsal kesimlerde, küçük ve büyük baş hayvanların bahçelere ve tarlalara zarar vermemesi için, tel örgü sistemi kullanılmaktadır.

Hırsızları engellemek için de üretilen tel çit örgüler, özel dizaynları sayesinde tırmanmak imkânsız hale gelebilmektedir. Tel üzerine, dikenli tel ve jiletli tel eklenmesi de hırsızları engelleyebilmektedir. Özel tasarımları ile dekoratif görünüme sahiptir. İlk tel örgü çeşitleri, ağaç kütüklerine monte edilirdi. Ağaç malzemenin dış etkilere karşı zayıf olması nedeni ile birkaç yıl sonra, ağaç kütükler çürüme yapıyordu. Galvaniz çit telleri ise, çivi ile ağaçlara tutturulduğu için, kolaylıkla çalınıyordu. Ancak günümüz teknolojinin son ürünleri olan boru direkli tel örgü çeşitleri, sağlam monte usulleri ile oldukça sağlam ve estetiktir.

boru direkli tel örgü
boru direkli tel örgü

Fens teli dediğimiz tel örme, baklava dilimine benzeyen dekoru ile dikkat çekmektedir. Normal telin, baklava dilimine benzeyen bir sistemle örülmesi sonucunda fens tel örgü oluşturulmuştur. Galvanizli ve sıcak daldırmalı çeşitleri yanı sıra, elektrostatik boyalı ve yağlı boyalı çeşitleri ile de tercih edilmektedir. Pvc kaplı tel örgü yani sıcak dalımlı çeşitleri, dış etkenlerden en az etkilenen ürünlerdendir. Ücretsiz keşif ve montaj için Bursa çit firması olan ‘Öz Sağlam Tel‘ firmamızdan talepte bulunabilirsiniz.

Ayrıca boru direkli tel örgü çeşitlerinde, direkler galvanizli veya yağlı boyalı şekilde kullanılmaktadır. Sıcak dalımlı yani galvanizli sistemler üretilen borular paslanmaya karşı koymaktadır. Fens teli 2-4 mm kalınlığında üretilmektedir. Pvc kaplı olanlar 3-4 mm kalınlığında üretilmektedir. 3-7 cm aralıkla örülerek üretilebilen teller, son derece dekoratif bir şekilde üretilmektedir. Çevrelediği alanın dekoratif çit yapısına uyumlu bir şekilde üretilebilmektedir. Demir boru direkli tel çit örgü sistemlerinin yanı sıra diğer beton direkli tel örgü uygulamaları da bulunmaktadır. Beton direkler yani nato direkleri demire göre daha ağır ve maliyetlidir.

Tellerin kalınlığı, tellerin hangi madde ile kaplandığı, tellerin aralığı, kullanılan galvaniz direklerin çapları ve kalınlığı, tel örgünün boyu ve uzunluğu, fiyat belirleme konusunda oldukça etkilidir. Fiyat konusunda etkili olan bu özellikler yanında, dekorasyon seçenekleri de tel çit fiyatında farklılık oluşmasına neden olmaktadır. Eğri boyunlu boru direk seçenekleri, tel örgü üzerine jiletli tel seçenekleri, tellerin pvc veya galvanizle kaplanması gibi özellikler de fiyat belirlemede oldukça önemlidir. Kullanılan direklerin sayısı da önemlidir. 3 m aralıkla dikilen direkler, özel isteğe göre de dizayn edilebilmektedir. Bursa ve civarında birçok projeye imza atan çit firmamız, kaliteli ve uygun fiyat palitikası ile çalışmaktadır.

Galvaniz Boru Direkli Tel Örgü

Boru direkli tel çit sistemlerinin bir parçası olan galvaniz boru direkli tel örgü çeşitleri çok sık olarak kullanılmaktadır. Galvaniz veya demir borular da, özel döküm sistemleri ile üretilir ve standart boylarda kesilir. Galvaniz kaplı olmasından dolayı paslanma yapmaz ve oksitlenmez. Demir borular 3 m aralıklarla yere sağlam bir şekilde dikilir. Demirlerin dikilmesi bittikten sonra, tel örgü, demir borulara özel klips sistemi ile bağlanır ve bütün alan kapatılır. Dönemeçlerde 4,5 m payanda direk kullanılır. Galvaniz boru direkli tel örgü çeşitlerinde, özel dizayn sayesinde tırmanılması oldukça zordur.

Özel jiletli teller ile üst kısımlar kapatılabilir. Dışa eğimli sistem sayesinde, tırmanmak oldukça zordur. Eğri boyun sistemi ile tırmanmak imkânsızdır. Galvaniz borular 1-6 mm kalınlığına üretilebilmektedir. Çevreci olan bu boru direkli tel örgü çit sistemi, söküldüğünde istenirse geri dönüşüm yapılabilmektedir.